intensivkurser

Intensivkurs B

Intensivkurs B-körkort (Vi har även bil med automatlåda). Att gå intensivkurs ställer stora krav på dig både teoretiskt och praktiskt. Utbildningen pågår i två veckor och 2 dagar. Kursstarten sker måndag morgon jämna veckor med en information, sedan är det självstudier (från klockan 7:10-16:10 mån-tors och klockan 7:10-15:00 fredag) som växlas med körlektioner och inplanerade riskutbildningar. Du kör  2-3 körlektioner/dag ibland fler. Fredag vecka ett och fredag vecka två har vi tillsammans en avstämning hur du ligger till teoretisk och praktiskt. Om allt flyter på som det ska har du prov tisdag vecka 3 i Sollefteå. Vi har ett elevkök där det mesta finns för att värma, laga och förvara mat om du inte tänkt gå ut på lunch.

Vår erfarenhet är att denna utbildning inte lämpar sig för dig som har läs/skrivsvårigheter, svenska som andraspråk eller aldrig kört bil.

Krav för utbildning på intensivnivå

 • Kommit minst till moment 10 i digitala elevcentralen.
 • Körkortstillstånd! Det kan vara 4-6 veckors väntetid, så ansök nu på en gång.
 • Har goda grunder beträffande manövrering av bilen. Ex växla mjukt, start i backe.

Pris

Priset för hela utbildningen varierar beroende på vilka förkunskaper och vilken fallenhet du har. Ett snittpris är 17-24000 kronor. Vid bokning av kurs så betalas en anmälningsavgift på 1000kr, sen köper man den digitala elevcentralen och börjar att plugga. Vid kursens start görs ett förköp på 20 lektioner samt att  man betalar för riskutbildningarna och provdagens avgifter. Sen kan det behövas fler körlektioner och det köper man i så fall till, vissa behöver färre och då betalas överskjutande belopp tillbaka. Alla skulder skall vara reglerade innan du åker hem, betala helst med kort.

 

 Lån vi samarbetar med Wasa kredit. Där kan du låna räntefritt upp till 24 månader. Krav för att få låna:

 • Vara 18 år fyllda
 • Fast inkomst av tjänst eller pension, lägst 110000 kronor per år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Mantalsskriven i Sverige sedan minst 3 år

Boende

Billsta Trafikskolas vandrarhem erbjuder boende i en stuga med tv och internet. Inne på trafikskolan finns WC, dusch och ett gemensamt kök för självhushåll.
Sänglinne: Täcke och kudde finns i alla sängar. Lakanspaket med lakan, påslakan, örngott och handduk kan hyras.
Incheckning:
Incheckning sker efter överenskommelse.
Städning och utcheckning: Rummet skall vara tömt och städat vid utcheckning, städutrustning finns på trafikskolan. Slutstädning kan beställas mot betalning.

Betalning: Betalning sker med kort eller kontant i samband med incheckning. Läs mer här

För mer info kontakta trafikskolan (0620-15120) eller info@billstatrafikskola.se

Billsta Trafikskola är ansluten till Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR)


Intensivkurs C & CE

Intensivkurs C-körkort och CE-körkort Du kan välja att lägga upp din utbildning lite som det passar just dig, vi erbjuder två alternativ till intensivkurs för de tunga behörigheterna.

Alternativ 1
Teoriprovet skall vara godkänt när du kommer till oss, vi bokar uppkörning och planerar körlektioner mot den. Längden på kursen kan variera mellan 5-8 arbetsdagar. Detta bygger på att du köper teorimaterialet och datatillgång så att du kan fixa teorin på egen hand.

Alternativ 2
Utbildningen är upplagd på cirka 2 veckor och börjar måndag morgon jämna veckor klockan 07:10 med information om utbildningen. Första veckan varvas dagarna med körlektioner, lärarledda teorilektioner, med egna studier och frågeprogram på dator. Andra veckan fortsätter vi med körlektioner och slutför teoristudierna inför provet hos trafikverket, som bokas till slutet av kursen. Efter två veckors utbildning och ett godkänt teoriprov fullföljer du utbildningen individuellt, dvs en del behöver fler lektioner medans andra är färdiga. Uppkörning kan bokas när du gjort ett godkänt teoriprov hos Trafikverket. Den här formen av utbildning har vi använt i många år och den är väl beprövad. Den är framförallt bra för dig som har ont om tid och behöver körkortet snabbt.

Prisexempel

Alternativ 1: C  kronor och för CE  kronor inklusive moms. (I priset ingår 7 stycken 90 minuters körlektioner samt lån av bil vid förarprov).
Alternativ 2: C  kronor och för CE  kronor inklusive moms. (I priset ingår samma som i alternativ 1, böcker och datorprogrammet).

Det finns möjlighet att låna till körkortet genom Wasa kredit. Räntefritt upp till 24mån.
Krav för att få låna:
Vara 18 år fyllda
Fast inkomst av tjänst eller pension, lägst 100000 kronor per år
Inga betalningsanmärkningar
Mantalsskriven i Sverige sedan minst 3 år

Boende Billsta Trafikskolas vandrarhem erbjuder boende i en stuga med tv och internet. Inne på trafikskolan finns WC, dusch och ett gemensamt kök för självhushåll. Sänglinne: Täcke och kudde finns i alla sängar. Lakanspaket med lakan, påslakan, örngott och handduk kan hyras.Incheckning: Incheckning sker efter överenskommelse.Städning och utcheckning: Rummet skall vara tömt och städat vid utcheckning, städutrustning finns på trafikskolan. Slutstädning kan beställas mot betalning.Betalning: Betalning sker med kort eller kontant i samband med incheckning.
Läs mer här

OBS! Tänk på att ni måste inneha ett C-körkort för att kunna genomföra en CE utbildning.
För mer info kontakta trafikskolan (062015120) eller info@billstatrafikskola.se

Billsta Trafikskola är ansluten till Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR)

Bokning & Betalning

Bokning
Bokning sker på internet via elevcentralen.se, välj boka körlektion. Vi har även en dator framme på trafikskolan så har ni vägarna förbi eller saknar internet hemma så går ni in och bokar era körlektioner där. Kan man inte ta sig ner till trafikskolan eller ut på internet så kan man ringa till Lotta på kontoret mellan kl 08.00-12.00 på förmiddagen, det går även att prova ringa andra tider under dagen men då är risken stor att vi är ute i bilarna.

Avbokning
Avbokning av körlektion skall göras dagen före senast kl 13.00, gäller tisdag till fredag. Skall man avboka en tid på måndag måste det göras senast fredag kl 13:00, om inte akut sjukdom eller liknande har inträffat. Vid försenad avbokning debiteras hela kostnaden.

Missad Körlektion
Missar du körlektionen debiteras du hela kostaden.

Betalningsrutiner

 • Betalning sker på kontoret, helst mellan kl 08.00 och 12.00. Betalningen sker helst med kort.
 • Teoripaketet skall betalas senast vid första teorilektionen.
 • Halkbanan skall betalas innan halkbaneutbildning kan ske.
 • Körlektioner skall vara betalda innan körning.
 • Alla eventuella skulder måste vara reglerade innan uppkörningen kan ske.

Teoriprov
Minsta kravet för att få skriva upp på trafikverket är att du skall ha klarat sluttestet på datorn, senast en vecka innan teoriprovet.

Finansiering
Vi kan erbjuda dig räntefritt lån via Wasa kredit.

Basvillkor

 • Vara 18år fyllda
 • Fast inkomst av tjänst eller pension, lägst 110000 per år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Mantalsskriven i Sverige sedan minst 3 år

Kontakta trafikskolan för mer information!

Nyheter & Erbjudanden


Vi kommer inte att kunna erbjuda någon motorcykelutbildning från sommaren 2019 och framåt då trafikverket väljer att stänga Sollefteå som provort för motorcykel.


Boka din halkbana på halkbananlangsele.se


Boka boende på vårt vandrarhem, priser hittar ni här.


Är du osäker hur stor släpvagn du får dra efter din bil. Klicka här för att komma till släpvagnskalkylatorn.


Trafikskolans öppettider:
Mån - Tors 06:30 - 16:30 & Fre 06:30 - 14:00
Receptionens öppettider:
Mån - Tors 08:00 - 16:00 & Fre 08:00 - 12:00
Telefontid: Mån - Fre 08:00 - 12:00
Lunchstängt 12:00 - 13:15
Tel: 0620-151 20
E-post: info@billstatrafikskola.se
Hemsida: www.billstatrafikskola.se

Blanketter - Körkortstillstånd

Beställ blanketter här för alla behörigheter >>

Ifyllda blanketter skickar du in till:
Transportstyrelsen, 701 97 Örebro.

Priser

Ser du under resp. utbildning eller kurs.