Moped klass 1 (AM)

Information till dig som ska ta ett AM-Körkort på Billsta Trafikskola

Här följer en kort sammanfattning av utbildningen på vår trafikskola.

För dig som ska ta AM-körkort måste du delta på teorilektioner om minst 8 timmar. Teorin planeras olika beroende på om du går kursen intensivt eller i vanlig takt. För att veta när teorilektionerna är se separat schema. När det gäller det praktiska är kravet minst 4 timmar praktisk träning.

Vi kör först på manöverbana där vi övar bromsteknik, krypkörning och körning i trafiksituationer, övrig tid läggs på körning i trafik. Ibland kan det behövas fler körlektion för att bli godkänd det avgör trafikläraren. För att kunna genomföra den praktiska delen krävs ett giltigt körkorttillstånd för grupp 1.

Ansök här >>

Datortester
Fortlöpande under tiden skall du jobba med tester på datorn och göra uppgifterna i arbetsboken.

Krav för att vi skall anmäla dig som godkänd till Trafikverket.

Det teoretiska kravet är att faserna på datorn och uppgifterna i AM-arbetsboken skall vara klara med godkänt resultat. De praktiska kraven är att du skall vara godkänd på körningen av trafikläraren. När de teoretiska och praktiska kraven är uppfyllda anmäls du till Trafikverket.

Kunskapsprov
När du genomgått utbildningens alla delar med godkänt resultat är det dags för prov. Det genomförs på trafikverket och tid bokas via trafikskolan, förutsatt att eleven har fyllt 15år och är anmäld som godkänd hos trafikverket. Provet består av 70 kryssfrågor där ett svarsalternativ är rätt. För att bli godkänd måste du ha minst 52 frågor rätt besvarade. Efter genomförd utbildning och godkänt prov utfärdas ditt körkort. Har du däremot för många fel får du boka en ny tid. Provplats är på Hullsta gård i Sollefteå.

Tänk på att om du som elev har speciella behov när inlärning eller studietakt meddela oss på trafikskolan innan du börjar kursen.

Kostnad och innehåll
Priset för utbildningen är 5500: -, i detta ingår AM-boken, arbetshäftet (AM), vägmärkestest, teorilektioner (man får gå på fler om man vill), tillgång till datafrågor på trafikskolan och via Internet på vår hemsida och 4 timmars körträning med trafiklärare. Har man aldrig kört moped kan extra körlektioner behövas och de kostar 500: – för 50 minuter.

Obs! för att vi skall kunna lägga in dig i teorisystemet och planera in körning och teori skall du betala en inskrivningsavgift på 1200:- den avgiften tillgodoräknas när ni börjar kursen, den betalas däremot inte tillbaka om du avbokar din kursen.

Rutiner vid körlektioner och körning på manöverbana.
Hjälm och heltäckande klädsel är ett krav för att få köra, har man inte egen utrustning så går det bra att låna på trafikskolan, prata med Lotta på kontoret i god tid före körningen så hjälper hon dig. Tänk på att vara i god tid till körlektionerna, kommer du sent eller missar en lektion får du köpa extra lektioner till fullt pris.

Betalning sker till bankgiro 234-1576 (skriv namn och personnr) alt. med kort eller kontant på trafikskolan senast vid kursens start.

Här finns mer information om behörigheten AM >>

Välkommen till oss på Billsta Trafikskola
Mattias, Markus, Charlotta, Peter och Lotta

Priser

Moped klass 1 (AM-körkort) 5500:-
Extra körlektion (50 min) 500:-

Nyheter & Erbjudanden


Inga MC prov i Sollefteå sommaren 2018, Trafikverket motiverar stängningen med att för lite prov görs och att man inte hittat någon plats att genomföra prov på. Billsta Trafikskola erbjuder fortfarande mc utbildning men kommer inte kunna bistå vid prov.


Boka din halkbana på halkbananlangsele.se


Boka boende på vårt vandrarhem, priser hittar ni här.


Är du osäker hur stor släpvagn du får dra efter din bil. Klicka här för att komma till släpvagnskalkylatorn.


 

Blanketter - Körkortstillstånd

Beställ blanketter här för alla behörigheter >>

Ifyllda blanketter skickar du in till:
Transportstyrelsen, 701 97 Örebro.

Priser

Ser du under resp. utbildning eller kurs.